
Red Velvet Cupcakes.125 g mel
1/4 tsk. salt
1 spsk kakao (10 g)
57 g smør
150 g sukker
1 stort æg
½ tsk. vanille essens
120 ml kærnemælk
1 spsk. rød farve
½ tsk. hvid eddike (jeg brugte hvidvins eddike)
½ tsk natron
1/4 tsk. bagepulver
Alle ingredienser bør have stuetemp.
Mel, salt, kakao og bagepulver blandes sammen i en skål (evt. sigtet for at undgå klumper). Kærnemælk og rød farve blandes sammen. Smøret og sukker piskes hvidt og luftigt. Ægget tilsættes. Skrab siderne af skålen. Tilsæt vaniljen. Skiftevis tilsættes mel blanding og kærnemælks blanding til sukkerblandingen. Start med mel, kærnemælk, mel, kærnemælk og resten af melet. I en lille skål hældes eddiken og natron tilføjes. Rør hurtigt rundt og tilsæt det til dejen. Rør det hele sammen og hæld straks dejen op i formene, ca. 1/3 del fyldt.
Jeg fik 10 cupcakes ud af opskriften, men mine forme er også lidt større end dem de bruger i videoen. Jeg fik ikke den kraftige røde farve som videoen viser, så jeg prøver med gele farve næste gang.
Frostingen er Creme Cheese Frosting med fløde.
113 g smørost
1/4 tsk. vanilje essens
30 g sigtet flormelis
80 ml fløde
Smøreosten piskes til den er glat og blød. Vanilje og flormelis tilsættes. Arbejder du med røremaskine starter du med kagespaden, men skifter nu til piskeriset. Bruger du håndpisker kører du bare med piskerisene hele tiden. Nu tilsættes fløden lidt af gangen. Det hele piskes indtil cremen bliver så tyk så du kan sprøjte med den. Det kan du se ved at stikke en ske ned i skålen, står der spidser op er den god nok. Men det er vigtigt at være sikker, for ellers bliver din frosting for flydende.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar