
Cupcakes (ca. 24 stk 50mmx35mm)
370 g mel
2 ½ tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
113 g smør
440 g sukker
2 æg
2 1/4 tsk. vanilje essens
3 dl sødmælk (letmælk fungere også fint)
200 g hakket mørk chokolade
Alle ingredienser skal have stuetemperatur.
Sukker og smør piskes godt sammen til det er let og luftigt, i ca. 3-5 min. Tilsæt et æg af gangen og pisk stille og roligt imellem hvert. Mel, bagepulver og salt blandes i en skål. Mælk blandes med vanilje essens i en anden. Tilsæt ca. 1/3 af melblandingen og mælkeblandingen og pisk stille og roligt. Det samme gentages 2 gange mere og der skrabes godt ned af siderne på skålen undervejs. Til sidst vendes den hakket chokolade forsigtig i dejen.
Formene fyldes op lidt mindre end 1/3 og bages ved 177 grader i ca. 16-18 min. Tjek evt. undervejs med en tandstik.
Kagerne her bliver lækre svampet og luftige. Undlad den hakket chokolade og du har almindelig vanilje cupcakes.
Vanilje frosting
250 g smør (stuetemp.)
500 g flormelis.
Vanilje essens efter smag (smag dig frem)
Lidt mælk til at få den rigtige konsistens. Ikke for hård og ikke for flydende.
Det hele piskes godt sammen i en skål (vent med mælken til du kan fornemme hvor meget der skal i) til det er let og luftigt og har den rette konsistens. Put frostingen på en sprøjtepose med den ønskede tyl og lav dine swirls.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar