3 dl vand
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
3 æg
ca 1 kg mel
½ dl mælk til pensling (man kan også bruge æg det giver en gylden farve)
Smelt margarinen og kom koldt vand i.Rør gæren i den lune blanding.Ælt salt,sukker og mel i blandingen til den er smidig uden at virke for blød.Stil dejen til hævning et lunt sted til dobbelt størrelse.
Beklæd en bradepande med bagepapir.Del dejen i store boller der lægges ret tæt heri.Bradepanden stilles over en stor gryde kogende vand 15 til 20 min så bollerne hæver ved damp.
Pensl med mælk og stil straks i en varm ovn 200 gr i 20 min.
Hvederne skal være HELT kolde inden de skæres igennem og ristes under grill eller på brødrister.Serveres med koldt smør. Kan fryses.Optøes ved stuetemp før de ristes.

Ingen kommentarer:
Send en kommentar